Institutul de Training, Studii si Cercetari pentru Sisteme de Vehicule fara Pilot

Institutul a fost creat la initiativa D-lui. Octavian Isaila, Presedinte de Onoare Fondator si detinator al primei drone identificate oficial in Romania YR-D0001, impreuna cu alti 13 profesionisti si/sau pasionati, care activeaza in domeniu sau au legatura prin specificul activitatii desfasurate cu vehiculele fara pilot.
Sustinem si reprezentam comunitatea operatorilor si dorim dezvoltarea domeniului aflat in plin avant, cu tot mai multe segmente de piata care gasesc aplicabilitate, reducerea costurilor si productivitate ridicata prin folosirea sistemelor fara pilot.
.

IMG_0743

Zona Nationala de Testare in Romania.
Va anuntam cu bucurie ca am pus bazele in Romania si exista in acest moment activa o zona segregata special pentru zboruri de antrenament si teste de drone aflata pe drumul care duce de la Bucuresti la Targoviste, la partenerul si membrul Institutului nostru Aerogetic - baza de test de drone privata in apropierea localitatii Mircea Voda.
Astfel, toti cei care doresc sa zboare din diverse motive o pot face in cadrul acestei baze, in urma unei programari prealabile pentru evitarea aglomeratiei si zbor in conditii de siguranta maxima.

Obiective
Promovarea si dezvoltarea sistemelor de vehicule aeriene, terestre sau acvatice fara pilot de pe teritoriul Romaniei, intr-o abordare Inter-, Pluri- si Transdisciplinara, prin cercetarea, dezvoltarea si asigurarea promovarii acestora.
Promovarea conceptelor de dezvoltare specifice sistemelor de vehicule fara pilot.
Crearea unui cadru organizational adecvat Activitatilor de Cercetare Inter-, Pluri si Transdisciplinare, promovarii de modele de cercetare, dezvoltare si educationale, de consultanta si consiliere adecvate specificului sistemelor de vehicule fara pilot si dezvoltarii acestui concept pe viitor.

Zona-propusa-Targoviste

ITSC-SVFP
Credem ca faptele conteaza mai mult decat vorbele.